Bakeriet

knekkebrød

Vi er en gjeng på fjorten som kommer og tar en eller flere arbeidsøkter i løpet av uken – for å forsyne Helgeseters befolkning med kjempesunne brød, og ikke fullt så sunne kaker, kjeks og annet snadder.


Som i arbeidsvirksomheten for øvrig satser vi på kvalitetsråvarer – i vårt tilfelle økologisk dyrket korn, sukker, mandler etc. I den senere tid har vi også byttet ut hvetemelet med speltmel. Spelt har egenskaper som gjør det lettere for kroppen å oppta næringsstoffene og mineralene i melet. Det inneholder også vesentlig mer fiber enn hvete, hvilket er bra for bl.a. fordøyelsen vår.

Arbeidet foregår som regel i grupper på to eller flere, og det er mye som skal gjøres før brød eller kaker er klare til servering. Vi måler og veier, hakker nøtter og maler mandler, blander og rører, elter og triller. Egg skal knekkes, former smøres. Her er arbeidsoppgaver for enhver smak. Og innimellom skal vi jo ha lunsjpause – en viktig del av dagen det også! Tilslutt kommer stekingen – og de herligste dufter brer seg i og omkring Bakeriet.

På slutten av dagen kan det ligge førtiåtte brød, 4 brett knekkebrød og seks eplekaker og dampe av seg. En annen dag kan det være hundre og sytti rundstykker, åtte sjokoladekaker og noen loff. Ingen dager er helt like.

Bakerit ble ble rehabilitert og fikk nytt påbygg i 2010
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: post@helgeseter.no Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn med Azure/Helgeseter e-post
Dei som har helgeseter.no-adresse kan logge på medarbeidersidene via knappen over (ikkje Visma Ressursstyring) Andre må logge inn med brukernavn og passord.
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Du finn felles innlogging ved å søkja på medarbeiderportal i den nye i personalhåndboka.