Bakeriet

Lars triller boller på bakeriet

Her kommer en liten hilsen fra oss som arbeider i bakeriet. Vi er en gjeng på fjorten som kommer og tar en eller flere arbeidsøkter i løpet av uken – for å forsyne Helgeseters befolkning med kjempesunne brød, og ikke fullt så sunne kaker, kjeks og annet snadder.

Som i arbeidsvirksomheten for øvrig satser vi på kvalitetsråvarer – i vårt tilfelle økologisk dyrket korn, sukker, mandler etc. I den senere tid har vi også byttet ut hvetemelet med speltmel. Spelt har egenskaper som gjør det lettere for kroppen å oppta næringsstoffene og mineralene i melet. Det inneholder også vesentlig mer fiber enn hvete, hvilket er bra for bl.a. fordøyelsen vår.

Arbeidet foregår som regel i grupper på to eller flere, og det er mye som skal gjøres før brød eller kaker er klare til servering. Vi måler og veier, hakker nøtter og maler mandler, blander og rører, elter og triller. Egg skal knekkes, former smøres. Her er arbeidsoppgaver for enhver smak. Og innimellom skal vi jo ha lunsjpause – en viktig del av dagen det også! Tilslutt kommer stekingen – og de herligste dufter brer seg i og omkring Bakeriet.

På slutten av dagen kan det ligge tjue brød og seks eplekaker og dampe av seg. En annen dag kan det være sytti rundstykker, åtte sjokoladekaker og noen loff. Ingen dager er helt like.

De bakervarene som ikke brukes her på stedet, selger vi til medarbeidere og andre venner av Helgeseter. Bl.a. har vi en månedlig levering av kaker til Utekontakten i Bergen Kommune.

Bakerit ble ble rehabilitert og fikk nytt påbygg i 2010
  • Sist oppdatert
  • Treff: 11886
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn på medarbeidersidene (ikkje Visma Ressursstyring)
Det er ikkje mogleg å re-setja passord og finna brukarnamn for tida. Ta kontakt på om du treng nytt passord eller få vita kva brukarnamnet ditt er.