Kokker på studietur, Marjatta 25-27.3.2015

studietur for Helgeseterkokkene
Våre egne kokker er flankert av Erlandsen med andre medarbeidere/arbeidstakere på Marjatta. Foto: Geir Legreid

Med støtte fra VIRKE sitt OU-fond reiste vi til Marjatta på studietur for å finne inspirasjon til å utvikle eget kjøkken, lokal matproduksjon, og kanskje noen nye oppskrifter.

Vår egen Terje Erlandsen tok på vegne av Marjatta vel imot oss og viste oss rundt på flere av virksomhetens sentrale steder: Vidarslund med sine veksthus, gårdsbruket med jersey-kyr og et fantastisk ysteri, og det renommerte sentralkjøkkenet i kulturhuset på Bredeshave. Biodynamiske og økologiske prinsipper var gjennomgående idealer, og meieriproduktene var av høy kvalitet. Her fikk vi servert de deiligste oster, den beste naturellyoghurten vi har smakt, og måltider av høy kvalitet.

Som på Helgeseter er mye av kosen sentrert rundt måltidene og fellesskapet som følger på disse samlingene. For arbeidstakerne på kjøkken, gård og verksteder var jobben svært viktig, og samspillet mellom medarbeidere og arbeidstakere var så langt vi kunne se nært og godt. Det gjaldt også for kulturlivet. En egenproduksjon hvor livet til maleren Vincent van Gogh ble presentert imponerte oss stort. Snakk om teater. Ikke lett å se at dette besto av amatørskuespillere som vanligvis arbeidet som miljøarbeidere til dagen.
Marjatta er ellers plassert tett ved sjøen, omgitt av bøkeskog og flere hundre år gamle eiketrær rundt seg, åpne marker og mange gårdsbruk. Utsikten er slående. I dette miljøet er det over 60 år skapt gull, i form av utvikling for medarbeidere, beboere, og elever. Er du på ferie i nærheten av Prestø, på Skjelland bør du ta turen innom Bredeshave og Marjatta for å handle på butikken der, eller ta deg en matbit.

  • Sist oppdatert
  • Treff: 25605
© Stiftelsen Virksomheten Helgeseter gir tilbud om bolig, arbeid, terapi, fritid- og kulturopplevelser til mennesker med spesielle behov. Adresse: Øvre Sædalsvegen 257, 5099 Bergen. E-post: Telefon: 55 27 38 40. Organisasjonsnr; 971 427 248
Logg inn på medarbeidersidene (ikkje Visma Ressursstyring)