Skip to main content

Travel førjulstid på Lysverkstedet.

Publisert: | Lysverkstedet
Endret: 11. november 2023

lysverkstedet2008 01-450

På lysverkstedet er vi allerede godt i gang med juleforberedelsene. Både hvite og lilla adventslys er ferdig dyppet og farget. De små hvite lysene til lysfesten er også klare. Nå er det de røde julelysene som står for tur. Senere skal vi også lage hvite juletrelys.


 

Torsdag 10. desember, om kvelden, blir det lysdypping i Eurytmisalen. Dette pleier å være en stemningsfull kveld med ekstra god duft fra dyppekarene. Alle som bor på Helgeseter kan da være med å dyppe bivokslys til jul.

Når først den rene bivoksen er oppvarmet, kommer vi også til å lage julepynt i bivoks. ( Bilde av figurer, kongler, helligtrekongerslys?) Både engler, konglelys og juletrelys. Hellig Tre Kongerslys i bivoks hører også med til det tradisjonelle arbeidet før jul. Alle som arbeider på lysverkstedet har oppgaver de kan utføre. Noen kan være med å dyppe lysene, Noen kan også farge dem. Andre klargjør dyppepinner eller deler voksen opp i biter som passer i dyppekaret. Noen bidrar med sin tilstedeværelse og snuser inn atmosfæren. Alle drikker morgente brygget på urter som vi har dyrket i urtehagen.

God adventstid ønskes fra Bjørn, Grethe, May Britt, John, Alf Rune, Nainesh, Robert, Gunnar, Laila, Berit, Vibeke, Vidar, Trond, Sissel, Marianne og Bente.