Skip to main content

Toveverkstedet

Publisert: | Arbeidsvirksomheten
Endret: 11. november 2023

Toveverkstedet holder til i det nye Verkstedshuset på Helgeseter.  Her samles vi hver dag rundt det store arbeidsbordet vårt for å skape gode kvalitetsvarer av ull og andre naturmaterialer. Det strikkes, broderes og filtes produkter av ulike slag i ren ull og med friske farger.


Vi strikker sitteunderlag, tøfler, votter, tepper ol. som deretter toves i vaskemaskinen.Vi tover ved hjelp av vann og grønnsåpe enkle produkter som epler, små baller og tulipaner. Og det broderes frihåndsbroderier på tovede eller filtede ullstoff. De ferdige broderiene monteres og blir til vakre pyntegjenstander som bilder, te-og kaffevarmere, bordskånere osv.

På gården her på Helgeseter holdes det sauer, og når de blir klippet kommer noe av ullen inn til oss slik at vi kan bruke den i vårt arbeid. Tradisjonelt er det denne ullen som blir til de ”berømte” Helgesetertøflene som er så lune og varme at flere i tidens løp er blitt avhengige av dem. Dessverre har vi for tiden lav produksjon av disse tøflene, men vi håper det blir mulig å øke produksjonen igjen ved en senere anledning.

Vi selger det vi lager på de to årlige markedene våre; sommermarkedet og julebutikken. Det er en fest for alle å følge med på salget av de ulike varene. Mange har funnet vakre og særpregede gaver hos oss.

Les mer om Toveverkstedet i artikkel fra Til Oss Alle: Tøffelhelter på Toveverkstedet