Skip to main content

Tøffelhelter på Toveverkstedet

Publisert: | Ane Mørkve Kortner | Arbeidsvirksomheten
Endret: 13. juli 2023

tov-bord-450

I skolehusets sørvestre hjørne ligger toveverkstedets lille sal. Mange av beboerne våre har en eller flere arbeidsdager her hvor de får trimmet sine kreative fingre og sanser.


Vegg i vegg ligger vevstuen som vi samarbeider mye med og utveksler ideer, stoffer og garn.

På toveverkstedet strikkes det og sys, broderes og filtes. Hos oss kan du få kjøpt fine gaver som bilder, puter, sitteunderlag, luer, tehetter, babypledd og selvfølgelig den gamle traveren; helgesetertøffelen. Disse populære inneskoene er faktisk så etterspurt at vi har problemer med å levere til alle som ønsker seg et par, men vi jobber med saken.

Vi er så heldige å være selvforsynt med flott ull fra våre egne sauer. Bearbeidingen av den grå ulla går via karding i to steg, gjennom filteprosessen med vann, grønnsåpe og handamakt til ferdig filt. Dette er en prosess som har mange delaktige ”tannhjul”, og på et ferdig tøffelpar er det ofte minst fem par hender som har lagt ned hvert sitt bidrag.

Vi kjøper også hvit og farget ull som vi lager filt av. Den hvite filten er fin å brodere på, og av den fargede ulla lager vi blant annet årstidsrelaterte figurer og pynt.

Sommermarked og julemarked er våre to store salgsdager, men ellers er alle hjertelig velkommen innom verkstedet for å titte i hyllene våre.

Relaterte artikler