• Hjem
 • Kultur
 • Kjell Wernøe fratrer som styremedlem etter 30 år

Kultur og fritid

Terje Nygård overbringer lysbukett til artistene på jazzkafeen i 2011.

Kulturaktiviteter er en viktig del av livet på Helgeseter. Konserter, utstillinger med mer, med utøvere utenfra, skjer gjennom hele året. Like viktig er alle de kulturaktivitetene der beboere og medarbeidere deltar.

Som den daglige lederen ved Helgeseter, Geir Legreid, sier det:

Jeg tror at kulturlivet her kan være en plattform der beboere og medarbeidere gis en mulighet til å møtes likeverdig. I kulturelle aktiviteter må vi strekke oss litt ut over oss selv - og samtidig er det et godt motpunkt mot sjenanse og selvhøytidelighet.

Helgeseter har videre årstidsarrangementer, fra religiøse høytider (som jul og påske) til feiringer som følger årstidene - og ikke minst det årlige karneval.

For å se noen av kulturaktivitetene som kommer, følg med på aktivitetkalenderen. Hvordan noen av de siste høytidene ble markert på Helgeseter, blir omtalt av Marit Karaśkiewicz i artikkelen Årstidens fester.

Et lite bilde av Jul på Helgeseter 2007, blir fortalt av Terje Erlandsen, og et nytt tilskudd til Helgeseters egne tradisjoner er Adventssang 2007 som blir beskrevet av Terje Erlandsen, John Merkesvik og Kari Margrethe Eskeland.

Utskrift E-post

Kulturhendelser

 • Helgeseter fremfører, Det lille spillet om De Hellige Tre Konger, Das Dreikonigsspiel aus Oberufer av Maja Knierim.

  Norsk tekst er skrevet av Marit Karaskiewicz og Ursula Schmitt Helland.

  Spilldager blir mandag 7. januar kl. 13 og onsdag 9. januar kl. 14 i Hallen på Helgeseter

  Les mer …
 • Verkstedshuset i vinterdrakt 2018

  Vi inviterer alle til Julebutikk på Helgeseter onsdag 5. desember fra klokken 11:30 til 14:00.

  Les mer …
 • setersprell 2018 collage

  Jorden synger

  21. – 29. september 2018

  Setersprell 2018 er nå lagt til september, til høstens intense og forvandlende årstid - Michaeli-tiden. Markens grøde høstes og bæres i hus. Dyrene kommer til gards igjen etter måneder på sommerbeite. Innmarkene våre tar pause for å hente krefter til vårens aktiviteter, og høstsolen ligger lavt over Helgeseter gård og grunn. Helgeseter-folket sier farvel til sommeren, og vender blikket og tankene innover.

  Les mer …
 • hvitmalt gjerde på Helgeseter 2017

  I år var temaet «Jielemen Aavoe – Livets glede» med fokus på vårt samiske urfolk i Norge. Samene har en rik kulturhistorie ikke minst gjennom den levende joiken. Vi klarte å holde en rød tråd gjennom årets Setersprell, med markering av samisk kultur og historie både under åpningsarrangementet, på sommermarkedet, gjennom foredrag, under folkemusikk-kafeen, og under avslutningen. Spesielt var besøket til Inger Marie Nilut en flott opplevelse.

  Les mer …
 • Inger marie Nilut joiker
  Vinner av Sámi Grand Prix 2017, Inger Marie Nilut kommer til Setersprell. Foto Gavrilov Media

  Samene feirer 100 år ‑ Setersprell feirer 10 år!

  JA, TENK DET!
  I år feirer våre lystige og luftige, våre hjertevarme og engasjerte SETERSPRELL 10 ÅR! Beboere, medarbeidere, venner, pårørende, kjente og ukjente kunstnere har kunnet glede seg over og delta på konserter, forestillinger, kunst-utstillinger og foredrag.

  Les mer …

Kontaktinformasjon

Stiftelsen Virksomheten Helgeseter
Øvre Sædalsvegen 257,
5099 BERGEN
Tel. 55 27 38 40Kontakt oss