• Hjem
 • Kultur
 • Kjell Wernøe fratrer som styremedlem etter 30 år

Adventssang 2007

Advent er en ventetid som ideelt sett bør preges av en viss ro og andakt, en motvekt til det mas og stress vi i samfunnet kan fornemme allerede i slutten av november.

Under en samtale dukket det opp en ide om å gjøre noe musikalsk i forbindelse med adventstiden. En vanlig utfordring på Helgeseter er å samle alle beboere og medarbeidere til slike stunder, spesielt i en tid preget av en sitrende forventning og spenning til julen.

Vi besluttet derfor å spre adventsstemningen ut i husene, istedenfor i Hovedhuset, slik at verken beboere eller medarbeidere skulle føle at det var stressende å komme til en slik adventsstund. Husene samarbeidet om dette slik at vi i løpet av tre kvelder kunne samles i mindre grupper og gi alle litt inspirasjon i mørketiden.

Samlingene foregikk på ettermiddagstid og varte i ca 1 og ½ time. Husene stilte med gløgg og kaker. Vårt bidrag var noen musikalske solistiske innslag. Etter at vi hadde presentert våre små musikalske adventsgaver, sang vi adventssanger i fellesskap og rundet det hele av med gløgg og kaker. Det kom også opp noen fine samtaler mellom medarbeidere og beboere om hva adventen egentlig er og hva denne betyr for oss. Det ble tre kvelder med samme utgangspunkt, men som utviklet seg på forskjellig måte og som ga tre forskjellige stemninger.

Tilbakemeldingene fra husene var gode. En nattevakt kom på jobb samme kveld som vi hadde hatt en av våre samlinger. Vedkommende lurte på om noe spesielt hadde skjedd. Han fornemmet en uvanlig rolig og stille atmosfære. Det var noe av denne stemning vi ønsket å skape med dette lille musikalske prosjekt. Vi tenker derfor å videreføre dette til adventstiden også i 2008.

Utskrift E-post

Kulturhendelser

 • Helgeseter fremfører, Det lille spillet om De Hellige Tre Konger, Das Dreikonigsspiel aus Oberufer av Maja Knierim.

  Norsk tekst er skrevet av Marit Karaskiewicz og Ursula Schmitt Helland.

  Spilldager blir mandag 7. januar kl. 13 og onsdag 9. januar kl. 14 i Hallen på Helgeseter

  Les mer …
 • Verkstedshuset i vinterdrakt 2018

  Vi inviterer alle til Julebutikk på Helgeseter onsdag 5. desember fra klokken 11:30 til 14:00.

  Les mer …
 • setersprell 2018 collage

  Jorden synger

  21. – 29. september 2018

  Setersprell 2018 er nå lagt til september, til høstens intense og forvandlende årstid - Michaeli-tiden. Markens grøde høstes og bæres i hus. Dyrene kommer til gards igjen etter måneder på sommerbeite. Innmarkene våre tar pause for å hente krefter til vårens aktiviteter, og høstsolen ligger lavt over Helgeseter gård og grunn. Helgeseter-folket sier farvel til sommeren, og vender blikket og tankene innover.

  Les mer …
 • hvitmalt gjerde på Helgeseter 2017

  I år var temaet «Jielemen Aavoe – Livets glede» med fokus på vårt samiske urfolk i Norge. Samene har en rik kulturhistorie ikke minst gjennom den levende joiken. Vi klarte å holde en rød tråd gjennom årets Setersprell, med markering av samisk kultur og historie både under åpningsarrangementet, på sommermarkedet, gjennom foredrag, under folkemusikk-kafeen, og under avslutningen. Spesielt var besøket til Inger Marie Nilut en flott opplevelse.

  Les mer …
 • Inger marie Nilut joiker
  Vinner av Sámi Grand Prix 2017, Inger Marie Nilut kommer til Setersprell. Foto Gavrilov Media

  Samene feirer 100 år ‑ Setersprell feirer 10 år!

  JA, TENK DET!
  I år feirer våre lystige og luftige, våre hjertevarme og engasjerte SETERSPRELL 10 ÅR! Beboere, medarbeidere, venner, pårørende, kjente og ukjente kunstnere har kunnet glede seg over og delta på konserter, forestillinger, kunst-utstillinger og foredrag.

  Les mer …

Kontaktinformasjon

Stiftelsen Virksomheten Helgeseter
Øvre Sædalsvegen 257,
5099 BERGEN
Tel. 55 27 38 40Kontakt oss