Helgeseter Vennelag

Vennelag og noko attåt ... del 3

Vennelaget og Helgeseterpålegg

del 3 av artikkelen "Vennelag og noko attåt ..."
Av Arnvid Aakre

Oddmund husker godt når de fikk en liste fra Haukeland over steder deres sønn kunne bo. Så dro de rundt, og et av inntrykkene fra det første møte med Helgeseter var at alle kvinnelige medarbeiderne gikk i lange kjoler. Vi som kjenner litt til antroposofiske prosjekter noen år tilbake i tid, kan lett forestille oss at mange av kjolene hadde lilla nyanser.

Gerd som var oppvokst i Sædalen forteller at kvinner med lange kjoler var et vanlig syn der de vandret rundt med beboere fra Helgeseter.

Les mer …

Utskrift E-post

Vennelag og noko attåt ... 2

Slaget om Helgeseter

del 2 av artikkelen "Vennelag og noko attåt ..."
Av: Arnvid Aakre

Det var ikke Tor med hammeren som var på vei – han og hans bukkeritt var man vant med på Helgeseter gjennom mange natursterke høstkvelder. Denne gangen var det selve HVPU-reformen som var på vei. Verken æsener eller jotuner, men en enstemmig sosialkomité la et mørkt vedtak over beboere, pårørende og medarbeidere her langt inne i Sædalen.

Les mer …

Utskrift E-post

Vennelag og noko attåt ...

første barnet til Helgeseter

Det finnes en unik filmbit fra Helgeseter fra 1954. Her, i en sort/hvit virkelighet viser filmsnutten en bil som kommer kjørende oppover veien til det nye hovedhuset. Dette er kanskje ikke så spesielt før man får vite at inne i bilen sitter den første beboeren som denne dagen kom til Helgeseter.

Les mer …

Utskrift E-post

Kulturhendelser

 • hvitmalt gjerde på Helgeseter 2017

  I år var temaet «Jielemen Aavoe – Livets glede» med fokus på vårt samiske urfolk i Norge. Samene har en rik kulturhistorie ikke minst gjennom den levende joiken. Vi klarte å holde en rød tråd gjennom årets Setersprell, med markering av samisk kultur og historie både under åpningsarrangementet, på sommermarkedet, gjennom foredrag, under folkemusikk-kafeen, og under avslutningen. Spesielt var besøket til Inger Marie Nilut en flott opplevelse.

  Les mer …
 • Inger marie Nilut joiker
  Vinner av Sámi Grand Prix 2017, Inger Marie Nilut kommer til Setersprell. Foto Gavrilov Media

  Samene feirer 100 år ‑ Setersprell feirer 10 år!

  JA, TENK DET!
  I år feirer våre lystige og luftige, våre hjertevarme og engasjerte SETERSPRELL 10 ÅR! Beboere, medarbeidere, venner, pårørende, kjente og ukjente kunstnere har kunnet glede seg over og delta på konserter, forestillinger, kunst-utstillinger og foredrag.

  Les mer …
 • banner med artister til årets setersprell

  I fjor var vårt hovedtemaet Fred og samarbeid. I år opplever vi et Europa i endring. Folkeretten utfordres, EU sitt liberale og inkluderende verdifundament vakler, og hjemme i Norge utformes en ny politikk for å møte strømmen av flyktninger som kun drømmer om et liv i fred. I festivalens niende år, har vi valgt å bygge videre på fredstemaet. I år er det DRØMMEN OM FRED som er vårt hovedtema.

  Les mer …
 • julebutikk2012 840

  JULEBUTIKK og åpning av Juleutstilling på Helgeseter

  Onsdag 2. desember kl. 11.30 - 14.00
  Kom og del med oss en varm og hyggeling Adventsstund.

  Les mer …
 • storetveit kirke 840

  Lilli Nøstdal f. 05.11.1920 – d. 10.09.2015 var styrer ved Helgeseter fra 1955 – 1990. Torsdag den 5. november 2015 ville hun ha fylt 95 år. I den anledning avholdes minnekonsert på hennes fødselsdag i Storetveit kirke kl. 17.

  Les mer …

Relaterte artikler

Kontaktinformasjon

Stiftelsen Virksomheten Helgeseter
Øvre Sædalsvegen 257,
5099 BERGEN
Tel. 55 27 38 40Kontakt oss