Julespill 2012

kristifodselspill2012-700

Lerkhaugen m venner fremfører det tradisjonelle Kristi fødselspill, Oberuferer Weihnachtsspielen musikk av Leopold van der Pals Torsdag 20. Desember 2012 Kl. 12.00 i Hallen på Helgeseter.

I oktober kom det et fantastisk innspill fra Lerkhaugens beboere og medarbeidere ved Aud: de hadde lyst til å fremføre Kristi Fødselspillet som årets julespill! Litt av en gave! Saken var løst og vi kunne gå i gang med prøver og et spennende samarbeid. Noe slikt har vi aldri opplevd før.

Spillet tok form i den fine, store stuen på Lerkhaugen mens telefonene kimte, grytene kokte og det daglige livet i huset gikk sin gang. Hver gang var det spennende å se hvem som faktisk var til stede - både beboere og medarbeidere. For liv og helse krever sitt og kommer i første rekke.

Det var fascinerende hvordan et kunstnerisk prosjekt bringer nye impulser og glede inn i et fellesskap. Det blir frodigere og livligere på alle måter: nye og gamle vikarer blir plutselig kaste inn i roller som verter eller som Maria før de får tenkt seg om. Det blir virkelig liv i leiren!

For første gang er medlemmer av lyregruppen med, sammen med Henrik på fløyte og Terje på cello. Klangbildet blir serdeles vakkert og følsomt.

Nå er vi snart ved Betlehemskrybben, rosen springer ut og vi skal få dele julens budskap med hverandre.

Marit

 

Utskrift E-post

Kulturhendelser

 • setersprell 2018 collage

  Jorden synger

  21. – 29. september 2018

  Setersprell 2018 er nå lagt til september, til høstens intense og forvandlende årstid - Michaeli-tiden. Markens grøde høstes og bæres i hus. Dyrene kommer til gards igjen etter måneder på sommerbeite. Innmarkene våre tar pause for å hente krefter til vårens aktiviteter, og høstsolen ligger lavt over Helgeseter gård og grunn. Helgeseter-folket sier farvel til sommeren, og vender blikket og tankene innover.

  Les mer …
 • hvitmalt gjerde på Helgeseter 2017

  I år var temaet «Jielemen Aavoe – Livets glede» med fokus på vårt samiske urfolk i Norge. Samene har en rik kulturhistorie ikke minst gjennom den levende joiken. Vi klarte å holde en rød tråd gjennom årets Setersprell, med markering av samisk kultur og historie både under åpningsarrangementet, på sommermarkedet, gjennom foredrag, under folkemusikk-kafeen, og under avslutningen. Spesielt var besøket til Inger Marie Nilut en flott opplevelse.

  Les mer …
 • Inger marie Nilut joiker
  Vinner av Sámi Grand Prix 2017, Inger Marie Nilut kommer til Setersprell. Foto Gavrilov Media

  Samene feirer 100 år ‑ Setersprell feirer 10 år!

  JA, TENK DET!
  I år feirer våre lystige og luftige, våre hjertevarme og engasjerte SETERSPRELL 10 ÅR! Beboere, medarbeidere, venner, pårørende, kjente og ukjente kunstnere har kunnet glede seg over og delta på konserter, forestillinger, kunst-utstillinger og foredrag.

  Les mer …
 • banner med artister til årets setersprell

  I fjor var vårt hovedtemaet Fred og samarbeid. I år opplever vi et Europa i endring. Folkeretten utfordres, EU sitt liberale og inkluderende verdifundament vakler, og hjemme i Norge utformes en ny politikk for å møte strømmen av flyktninger som kun drømmer om et liv i fred. I festivalens niende år, har vi valgt å bygge videre på fredstemaet. I år er det DRØMMEN OM FRED som er vårt hovedtema.

  Les mer …
 • julebutikk2012 840

  JULEBUTIKK og åpning av Juleutstilling på Helgeseter

  Onsdag 2. desember kl. 11.30 - 14.00
  Kom og del med oss en varm og hyggeling Adventsstund.

  Les mer …

Relaterte artikler

Kontaktinformasjon

Stiftelsen Virksomheten Helgeseter
Øvre Sædalsvegen 257,
5099 BERGEN
Tel. 55 27 38 40Kontakt oss