Fra Bach til Beck

fredag, 26. mai 2017 12:30– 13:30
Sted: Hallen i Hoveduset, Øvre Sædalsvegen 257, Bergen
Kategori: kulturSetersprell
Billett Pris Antall
Stol på tribune Gratis n / a
Rullestol Gratis n / a

John Warren Beck ved flygelet

Klaverkonsert med John Warren Beck Pianisten er født i Philadelphia USA.
Han ble tidlig fasinert av Johan Sebastian Bachs musikk og pianoet ble «hans instrument». Han ble opptatt som student ved Philadelphia College of Performing Art og avla eksamen der i 1980. I 1985, i året da 300 års jubileet for Bach ble feiret over hele kloden, dro han til Europa.
Han har i mange år bodd i Järna og også i Bergen. John Beck var i mange år ansatt på Helgeseter både i det kunstneriske og på gården. I denne perioden turnerte han i hele Hordaland fylke med Bergen Kammeropera, spilte til eurytmi og flere større musikalske oppførelser. I år 2000 dro han tilbake til Sverige.

John Warren Beck - Viveka

John W Beck er også aktiv som komponist og har skrevet for solo-klaver, sang og klaver og for kor. I 2004 komponerte han musikken til Helgeseters storsatsning: Syngespillet FØLGESVENNEN i forbindelse med Helgeseters 50 års-jubileum. Et scenisk 2 timers fantastisk musikk-kunstverk for solister, skuespillere, kor og orkester basert på tekster av Asbjørnsen og Moe/H. C. Andersen. «Følgesvennen» ble spilt for 7 fulle hus høsten 2004. I dag virker han som frilans i Sverige og gir konserter og eurytmi- forestillinger. Arbeidet med eurytmi har inspirert ham til mange komposisjoner. Flere av dem står på programmet på hans solokonsert under Setersprellene.

Kontaktinformasjon

Stiftelsen Virksomheten Helgeseter
Øvre Sædalsvegen 257,
5099 BERGEN
Tel. 55 27 38 40Kontakt oss