Skip to main content

Peer for alle

Februarbrev - Peer for alle 2013

logo-allkunst-200

Peer for alle 2013 nordisk allkunstverk på Sundvolden Hotel, 23 – 28 juni

Kjære venner av nordisk allkunstverk!

I år er det 10 år siden vi hadde første midtsommermøte i Järna med over 500 deltagere fra alle de nordiske landene, Baltikum ogTyskland. Siden da har vi truffet hverandre annethvert år: tre midtsommermøter i Järna i Sverige, og to ganger Peer for alle på Gålå. 2009 og 2011 spilte vi Ibsens drama oppe i den norske fjellnaturen. Nå er allkunstverket tillbake fra fjellreisen, og til og med tidsmessig ligger den igjen ved midtsommertid: søndag 23 juni til fredag 28 juni 2013. På ankomstdagen er det Sankt Hansaften, dagen før Johannes døperens dag. Dette feires med stor fest i det fri med bål og musikk! Johannesdagen feirer vi på mandag med at en gruppe fra Solborg framfører Johannesspillet av Karl König – samme spillet som vi oppførte under midtsommermøtene i Järna.

Etter det byr vi på svensk midtsommerfeiring med samvær, sang og dans rundt midtsommerstangen.

1. Ta med dere instrument, så setter vi sammen både spillemannslag og danseband på plassen!

Berettelsen om Peer Gynt og menneskets utvikling og skjebne blir etter dette en del av innholdet i Festivalen og går som en rød tråd gjennom dagene. Inger Lise Oehlrich kommer til å regissere tre morgenforestillinger med scener fra Peer Gynt. Dere som vil øve inn en scene fra dramaet kan gi beskjed om dette til Aina. Malte Winje ser fram til å lede allsang både på for- og ettermiddagen! Noter, lydfiler og tekster fins på hjemmesiden!

Under formiddagene kommer vi til å møte mennesker som har fått kjempe på ulike vis og som forteller om hvordan de har forvandlet motstand og vanskeligheter til muligheter i sine liv. En av dem er Atle Haglund som har vunnet flere medaljer i Paralympics og innehar 2 stående verdensrekorder – til tross for at han fikk amputert begge benene i en alder av 8 år. En annen er Irene Kinunda, 22 år gammel fra Kongo som mistet hele sin familie i strid i sitt hjemland, og som har begynt ett nytt liv i Norge.

Vi bor på Sundvolden, et stor og fint beliggende konferansehotell 50 km nordvest for Oslo. Vi bor i enkelt- eller dobbeltrom og får alle måltider servert i hotellets matsal. Det finnes mange møtelokaler og en stor sal, svømmebasseng, treningssal og en vakker hage.

2. For en smidig planlegging behøver vi deres påmeldinger i god tid – med tydlige ønsker om rom og eventuelle spesielle behov og dietter.

Nede ved stranden finnes det muligheter til både frilufts- og vannaktiviteter, omgivelsene innbyr til promenader og turer, vi ordner grupper med dans, drama, sang og lek. Man kan delta i felles maleprosjekt, lytte til fortellinger under fortellertreet, lære seg både ansiktsmaling og teatersminkning, spille ball eller ”teppecurling” og mye mer.

3. På onsdag er det markedsdag og alle som vil kan ta med seg produkter fra sine verksteder og vise fram og selge. Vi vil gjerne ha en kunstutstilling under uken, så ta gjerne med noe dere vil vise i galleriet. På ettermiddagene finnes det til og med muligheter til å overraske hverandre med spontane opptredener.

I alle år har kveldene blitt fylt av musikk, lyden av dansende føtter, glade røster og latter – det blir fest hver kveld og man kan delta akkurat så mye som man selv orker! Det kommer til å bli spilt musikk for alle smaker.

4. På onsdag kveld er det åpen scene: da finnes det muligheter for ulike opptredener, for eksempel en dans eller sang som man har øvet inn hjemme.

Det er tredje og siste gangen vi skal møtes i Norge, og planen er at initiativet skal flytte videre til Danmark 2015!

Ta årets ferie på Sundvolden i år og møt gamle og nye venner!

OBS! For at festivalen kan bli noe av behøver vi din påmelding og innbetalingen av kursavgiften 15 mars!

Med mange hilsninger fra planleggingsgruppen.

 

Adresseliste planleggingsgruppen:

Aina +47 971 11 789

Helene +47 416 15 254

Ragnhild +47 928 20 934

Tove-Britt +47 908 39 380

Candy +47 911 77 147

Katharina +46 70 931 43 91

Inger Lise +46 70 856 04 88

Carsten +45 52 900 584

http://www.nordisk.allkunstverk.com/hjem.html

https://www.facebook.com/PeerForAlle201

 

Peer for alle

  • Opprettet .
  • Sist oppdatert
  • Treff: 82934