Skip to main content

Helgeseter inviterer til

2021

Kulturfestival på Helgeseter, siden 2008

Livskraft

22. september - 1. oktober 2021

Temaet for årets Setersprell-festival er «Livskraft!» og ble valgt med utgangspunkt i den kreative eksplosjonen som pandemien iverksatte, samt lengselen etter å bre ut vingene etter et helt år med livsbegrensninger. I høst håper vi at et kulturelt sultent publikum vil ta turen tilbake og få med seg nye konserter og forestillinger. Vi har samlet et knippe artister og kunstnere som på hver sin måte har søkt utvikling både personlig og kunstnerisk. Naturen rundt oss satser på hvilepuls i slutten av september, men regn med økt hjerterytme om du besøker Setersprell 2021.

Velkommen tilbake på Helgeseter!

Det kan bli endringer i programmet.

Programoversikt

DatoBildeArrangementSjangerLes mer
Onsdag 22. sept kl. 12:30
Åpningsforestilling med utstilling

Åpning og kunstutstilling

Les mer
Onsdag 22. sept kl. 12:30
eg-hadde-eingong-torild-inger-boerretzen
Torild Inger Børretzen

Separatutstilling

Les mer
Torsdag 23. sept kl. 18:00
Obijan
Obijan

Konsert: Pop

Les mer
Fredag 24. sept. kl. 12:30
NEO: Oda Hjertine Voltersvik

Klassisk konsert

Les mer
Mandag 27. sept. kl. 16-19
Gården på Helgeseter med fulle hesjer
AVLYST!! Åpen økologisk gård på Helgeseter

Økologisk jordbruk

Les mer
Mandag 27. sept. kl. 18:00-19:00
Josefi Winther Foto Francisco Munoz
Josefin Winther Trio

Konsert: rock

Les mer
Tirsdag 28. sept. kl. 18-19
folk-ingvild-kleivelan-vevle
Kleiveland/Solberg

Folkemusikk

Les mer
Onsdag 29. sept. kl 12:30
Se omkring deg

Mikkelsmess-spill

Les mer
Onsdag 29. sept. kl. 18-19
Poster: Det Sorte Gullet m Arild Brakstad
Arild Brakstad "Det sorte Gullet"

Foredrag

Les mer
Torsdag 30. sept kl 10:30 og 13:00
Joachim Carr
LAFUBA - En underlig verden

Teater

Les mer
Fredag 1. okt kl. 12:30-13:30
Ferske Kneippbrød

Konsert

Les mer
Michael klipper hesjestrengen på Setersprellåpningen 2020
Åpningsforestilling

Livskraft

Onsdag 22. sept kl. 12:30  

Som vanlig åpner Setersprell med musikk og sang, velkomstord, og høytidelig klipping av hesjesnoren. Samtidig åpner kunstutstillingen til Torild Inger Børretzen. Utstillingen vil stå i Veksthuset frem til 31. oktober.

Eg hadde ein gong ein båt av Torild Inger Børretzen
Separatutstilling

Torild Inger Børretzen

Onsdag 22. sept - 31. oktober

Torild Inger Børretzen: Separatutstilling

Livskraft er tema når Torild Inger Børretzen er invitert til å vise kunsten sin denne høsten. Det blir en maleriutstilling. Landskap, båt, fisk eller blomst, ingenting for stort eller for lite til å komme inn i et kunstverk hos Torild. Livskraft kan fremstilles på mange vis. Det meste hun gjør er figurative arbeid. Stemningen og klangen er viktig, like så teknikk og materialbruk. Olje, akryl og akvarell er media hun har brukt i kunstverkene som blir å se her. Utstillingen er retroperspektiv. Her er verk fra 1990 tallet og frem til i dag.

www.torildbo.no

Utstillingen vil stå i Veksthuset frem til 31. oktober.

 

Lyregruppen på Helgeseter øver
Pop

Obijan

Torsdag 23. sept kl. 18:00 

Påmelding/+BOOK NÅ!

obijan banner logo
OBIJAN er Jan Eivind Bertelsen, også kjent som trommis i Fjorden Baby! Som soloartist har Obijan gitt ut 3 kritikerroste plater med fengende indie-pop som gjør dagen straks litt bedre. Sjekk ut "200 dager", "Mister Pusten", "Så lenge Eg Lever", "Titanic", "Elektromagnetisme", "Skylder Deg Et Oppsig".... men fremfor alt, benytt muligheten til en kveld med en av Bergen sine mest spennende artister. Vi gleder oss vilt.

Oda Voltersvik portrett
Klassisk konsert

NEO: Oda Voltersvik

Fredag 24. september kl. 12:30

Påmelding/+BOOK NÅ!

Pianisten Oda Voltersvik vil formidle musikk som interesserer henne for tiden spesielt; russisk repertoar komponert i første halvdel av det 20. århundre. Denne perioden inneholder et stort mangfold og nytenkning innenfor komposisjon både i Europa og i Russland, med den kaotiske perioden som bakteppe. Komponistene representerer både sin fortid (det tonale, det ekspressive, bruk av neoklassiske former) og sin fremtid (brytning av tradisjonelle harmoniske strukturer og det atonale).

En trend i bruken av neo-klassiske former både i Europa og i Russland kom som et ønske om å bringe klarhet og stabilitet med en usikker verden som bakteppe etter den romantiske perioden. Innenfor de klassiske rammene (neo- klassiske) høres individualitet og et stort uttrykks mangfold. Vi vil høre verk av Sergei Prokofiev, Sofia Gubaidulina og Alexander Scriabin ispedd med andre overraskelser.

Biografi:
Oda Voltersvik - “(...) an extraordinary Scandinavian artist!” (Per Brevig, Musicians Club New York) - har konsertert på flerfoldige arenaer internasjonalt inkludert Carnegie Hall & Scandinavia House (NYC), Wigmore Hall & St. Martin in the Fields (London), ”Palermo Classica" International Festival, Den norske Opera og ballett og siden 2014; Grieg Museum. Oda har lengre utdannelse fra London med "Master in Performance” fra Royal College of Music samt “Artist Diploma” fra Trinity Laban, med høyeste utmerkelse. Hennes solo CD “Firebird” og duo CD “Khoreia” har blitt meget godt mottatt internasjonalt og hun er en vinner av Bradshaw £ Buono International Piano Competition. Som prosjektleder for solo turneer, Volt Ensemble, innspillinger mm. har hun oppnådd støtte fra Kulturrådet, Bergen Kommune, FFUK, Music Norway og Fegersteens stiftelse. Pianisten har blitt tildelt statens kunstnerstipend for yngre nyetablerte kunstnere for 2021&2022. Fra 2021 er hun kunstnerisk leder for sin nystartede konsertserie Volt Classics holdt i Bergen sentrum.

Webside: www.odavoltersvik.com

Foto: SW3 Studios London 

Helgeseter gård med fulle hesjer
Omvisning

AVLYST!! Åpen økologisk gård på Helgeseter

Mandag 27. september kl. 16-19

Åpen økologisk gård på Helgeseter byr på aktiviteter for barna, hilse på dyrene. 

Ingen påmelding til åpen gård, men vil du på konsert trenger vi påmelding.

Arrangementet vil kunne bli avlyst på kort varsel om smittevernsituasjonen krever det

Konsert kl. 18:00: Josefin Winther

 Josefin Winther. Foto: Francisco Munoz
Konsert: rock

Josefin Winther Trio

Mandag 27. september kl. 18-19

Påmelding/+BOOK NÅ!

Med en av Norges mest spilte radiolåter har Josefin Winther introdusert seg selv som en nasjonal artist å regne med i årene som kommer. Bare et år etter forrige utgivelse er Josefin klar med nytt album i april 2021. Josefin Winther har siden sin debut i 2006 høstet stor anerkjennelse for sine liveopptredener. Allerede som 19-åring fikk hun platekontrakt og ga ut EP samme år. Winther har siden den gang gitt ut seks studioalbum, høstet strålende kritikker og gjort suksess som låtskriver, blant annet med Norges vinnerlåt i MGP 2014.

Etter ha gitt ut fire album på engelsk, ble den norskspråklige debuten «Uendelig lys. Uendelig mørke.» løftet frem som et kunstnerisk vendepunkt. I 2020 fulgte hun opp suksessen på morsmålet, med EPen "Helt hel". Denne mottok svært gode kritikker, og singelen "Fint å se deg her" gikk rett inn på P1s spillelister. Det nye albumet inneholder flere sterke singler og nye mer eksperimentelle låter. Her viser Winther at hun er i bevegelse og søker nye uttrykksformer, samtidig som hun fortsetter å markere seg som en av Norges sterkeste låtskrivere.

Hun er kjent for et liveformat som beskrives som «rystende bra», hvor mange løfter frem den unike kombinasjonen av personlige fortellinger, humor og popkunst formidlet på en storslagen måte. Josefin Winther turnerer med de to svært erfarne musikerne Ronny Yttrehus (gitar) og Reidar Frugård Opdal (keys), og sammen har de utviklet et sound som oppleves som stort og fyldig, samtidig som de boltrer seg i nærhet, spilleglede og spontanitet.

Med albumet «Uendelig lys. Uendelig mørke.» (2019) satte Josefin Winther en ny standard, både i tekstlig, visuelt og musikalsk landskap.

Å debutere på norsk har forløst mye kreativitet. Tre norske utgivelser på et og et halvt år, glimrende mottakelser, radiolisting og hyppig konsertvirksomhet, er et uttrykk for en skaperkraft som taler for seg selv.

www.josefinwinther.com

Foto: Francisco Munoz

Fanny-Parow-Knill-closeup-portrait
Folkemusikk

Kleiveland/Solberg

Tirsdag 28. september kl. 18

Påmelding/+BOOK NÅ!

Hardingfelespillerne Silje Solberg og Ingvild Kleiveland Vevle fra Osterøy byr på et program med folkemusikk fra Vestlandet. Det blir slåttespill, sang og god stemning.

Erkeenglen Michael
Michaelspill

Se omkring deg!

Onsdag 29. september kl. 12:30

Påmelding/+BOOK NÅ!

Et Mikkelsmess-spill med beboere, medarbeidere og venner av Helgeseter
av Dilson Prates Leste 

Hva betyr det å være menneske,
et virkelig menneske,
her og nå,
og modig bygge vårt fremtidige jeg?

Kan vi utvide livets horisont,
og bringe mennesket inn i bildet av Mikael og hans strid med dragen?

Poster: Det Sorte Gullet av Arild Brakstad
Foredrag

Arild Brakstad "Det Sorte Gullet"

Onsdag 29. september kl. 18:00-19:00

Påmelding/+BOOK NÅ!

Arild Brakstad er vaktmesteren på vulkanen som forteller om utbrudd etter utbrudd til det endelige oppgjøret med seg selv. En angstens alkymist som omsatte den sorte klumpen i magen til gull og verdiskaping. Arild er skaperen av verdens første black-metal musikal «Svartediket» (2010) og metal- operaen "Fish to Mars"(2019). I 2015 laget NRK programmet: « Det er for seint å henge seg når man har passert tregrensen» hvor publikum fikk følge Arild til Falketind i Jotunheimen og høre om hvordan han besteg Norges 60 høyeste fjell i ungdommen. I 2017 kunne man følge Arild og Afrikaneren Elvis til toppen av Store Ringstind i NRK programmet: Elvis på tur!

Arild er skuespiller, komiker, visesanger, og skrålebøtte. Men først og fremst menneske. Med ramsalt humor og et hjerte av gull, har forestillingen «Det sorte gullet» blitt en infotainment-opplevelse av de sjeldne, med turneer over det ganske land. 

Onsdag 29.9. er selveste Mikkelsmess-aften. Dette var opprinnelig en markering av mot og livskraft forut for de mørke høst- og vinterstormene.  Gi deg selv mulighet til å oppleve den menneskelige vrangsiden i solskinn fra scenelyset på Setersprell-festivalen så du kan gå høsten i møte med et digert glis. Arild serveres på blå resept!

Arild Brakstad - nettsider

Joachim Carr. foto: Andrej Grilc
Teater

LAFUBA - En underlig verden

Torsdag 30. september kl. 10:30 og 13:00

Lafuba er et anagram fra ordet fabula, som betyr fortelling. Vi kjenner ordet fra fabel, en kort fortelling som ofte symboliserer handlinger gjennom å tillegge skapninger menneskelignende egenskaper.

I Lafuba møter vi et landskap av femten store lydskapninger. Hver lydskapning avgir egne lyder, og ved å bevege på skapningene kan publikum og fortelleren endre lydene og sammen skape utgangspunkt for nye fortellinger.

Utstillings ide og design av objektene:
Jon Øivind Hoem
 

Utøver:
Linda Rios

Forestillingene er kun for inviterte barnehager og grupper.
Ferske Kneipbrød
Konsert

Ferske Kneippbrød

Fredag 1. oktober kl. 12:30-13:30

Påmelding/+BOOK NÅ!

Ferske Kneippbrød er et band med 8 medlemmer og to spillende instruktører som øver og har det gøy hver 14. dag! Bandet ble startet av Roar og Trond etter oppdrag fra Autismeforeningen i Hordaland.

Bandnavnet kom som et forslag fra Halvor, som har vært medlem fra starten i 2015. Han likte godt sangen «Gamle Kneippbrød» som Trond laget til bandet Proffene – for en god stund siden.

Ferske Kneippbrød har spilt mange steder; i Grieghallen m Proffene og på mange seminarer. De har også spilt inn et par sanger som nå ligger ute på nettet. Medlemmet Andre laget sangen «Koronatiden». Denne ligger også som video på YouTube mm.


Praktisk informasjon

Alle arrangementene er har fri entré

Påmelding/booking Setersprell

Kart/veibeskrivelse

Last ned programfolder (kommer)

Setersprell er støttet av

Logo GC Rieberfondene

Logo Bergen Kommune

Logo Fana Sparebank

Helgeseter Vennelag

Helgeseter fremtid og utviklingsfond