Skip to main content

Setersprell-festivalen på Helgeseter feiret 10 år

hvitmalt gjerde på Helgeseter 2017

I år var temaet «Jielemen Aavoe – Livets glede» med fokus på vårt samiske urfolk i Norge. Samene har en rik kulturhistorie ikke minst gjennom den levende joiken. Vi klarte å holde en rød tråd gjennom årets Setersprell, med markering av samisk kultur og historie både under åpningsarrangementet, på sommermarkedet, gjennom foredrag, under folkemusikk-kafeen, og under avslutningen. Spesielt var besøket til Inger Marie Nilut en flott opplevelse.

Programmet var som ellers variert og innholdsrikt: Bla kunstutstilling med Odd Lindbråten, Regnbuen orkester med sine 33 strykere, eurytmiforestillinger, og låvedans/ rockekonsert. Vi hadde to scener som begge fungerte veldig bra også i år. Den mest avanserte er i Hallen i hovedhuset, hvor vi setter opp et amfi for å skaffe nok sitteplasser. Videre er rockescenen på låven utviklet til en liten perle, med bla retro-lyskastere og røykmaskin. Scenen passet perfekt til konserten med Hvitmalt Gjerde. Festivalen var godt besøkt, og aldri har flere nye publikummere deltatt. Så om vi er en liten festival, har vi fortsatt evne til å begeistre nye besøkende.

En milepæl ble nådd 7. juni da vi fullførte vårt 10 strake år med festspill på Helgeseter. I disse årene har til sammen 113 arrangementer blitt gjennomført. Hør bare: 11 kunstutstillinger, 13 egenproduserte arrangementer med bla støtte fra andre artister, 46 konserter innen klassisk/ folk/ jazz/ rock, 11 teaterforestillinger, 7 eurytmiforestillinger, 7 kabareter, 7 foredrag, 4 musikalske work-shops, og 7 markeder med varierte kulturinnslag. Totalt har ca 4330 publikummere rukket å bli registrert på 100 av arrangementene, men om vi tar med besøkende som har vært innom våre kulturelle aktiviteter under markedene - samt utstillingene, nærmer vi oss 6000 personer i disse årene. Ikke verst!

Bilder fra Setersprell 2017

kultur, Setersprell, festival

  • Sist oppdatert
  • Treff: 35805