Skip to main content

Randi Bleiklie har gått bort

Publisert: | Terje Erlandsen | Minneord
Endret: 13. juli 2023

randi-700

Vår alles kjære Randi har gått bort nær 90 år gammel.


MINNEORD

Randi Bleiklie 07.07 1923 – 14.01.2013

Randi begynte sitt virke i 1967 ved daværende Helgeseter hjem og skole, i dag Virksomheten Helgeseter. Hennes arbeid var i alle år knyttet opp mot beboernes svømming, bassengtrening og fysiske fostring. Hun fikk derfor tilnavnet «Bade-Randi». I tillegg til dette var hun i mange år aktivt deltagende i Virksomhetens styre og ledergruppe.

De første årene foregikk basseng og svømmetrening i lånte lokaler utenfor Helgeseter. I 1978 ble vårt eget terapibasseng prosjektert og bygget i samarbeid med Randi. Hun hadde et stort og varmt hjerte for både beboere og medarbeidere. Kraftfullt, myndig, kjærlig og med humor preget hun Helgeseters hverdag. Engasjement og oppmerksomhet var hennes varemerke i alt hun foretok seg. Som kursholder i blant annet trening og løfteteknikk bidro hun til å heve det faglige nivået i Virksomheten. Dette var noe som de svakeste beboerne profiterte på og det var nettopp de med størst hjelpebehov Randi hadde et spesielt hjerte for.

Engasjementet begrenset seg ikke bare til hennes jobb. Hun åpnet også sitt hjem. Flere beboere, og da spesielt de som ikke var privilegert med hyppige hjemreiser, tilbrakte mange ferier, helger, somre og høytider hjemme hos Randi på Stend. Hun delte sjenerøst og villig av sin tid, oppmerksomhet og gode humør, noe som både beboere og medarbeidere satte umåtelig stor pris på. I tillegg arrangerte hun utallige ferieturer i Helgeseters regi, spesielt de av dem som innebar skiturer og fysisk fostring.

Hennes uoffisielle «kontor» var i Helgeseters generatorrom med pastillesken og askebegeret innen rekkevidde. Der kunne mange utfordringer på det personlige og profesjonelle plan løses, noe mange medarbeidere visste å benytte seg av. Randi var også svært tydelig, bestemt, myndig og kjærlig på en lite selvhevdende måte der hun ikke tok seg selv høytidelig. Kraftfulle uttalelser ble ofte avsluttet med et skråblikk på det hele og en god latter der ingen følte seg angrepet eller truffet. Hun var hva man kan betegne som en kjærlighetsfull autoritet.

I anledning sin 70 års dag inviterte hun til hagefest på Stend der mange medarbeidere var til stede. Fødselsdagspresangen var ny sykkel med tilhørende sykkelbukse som hun med stolthet bar store deler av kvelden.

Når hun etter hvert trakk seg tilbake som pensjonist var dette vel forberedt. Kompetanse ble overført over lang tid, dette på en måte som gav nye krefter muligheten til å videreutvikle et terapeutisk basseng og treningstilbud. Vi tenker med glede tilbake på det Randi har gitt beboere og medarbeidere på Helgeseter gjennom sin intense og helhjertede tilstedeværelse i mer enn 25 år.

På vegne av Virksomheten Helgeseters beboere og medarbeidere lyser vi fred over hennes minne.

 

Terje Erlandsen, Gunn Kjersti Heggernes, Jan Dahl og Marta Eldøy

 

Noen små smalfilmklipp fra Randi sin tid på Helgeseter (uten lyd)