Skip to main content

Minneord for Pål

Publisert: | Arvid Pettersen | Minneord
Endret: 13. juli 2023

Pål

Så har Pål Eirik Herteig gått ut av verden. 55 år gammel. En edel sjel. Arkitekt, billedkunstner, musiker, filosof, samtalepartner, skuespiller, sjarmør og ikke minst som dirigent ved de største symfoniorkestrene i verden, helst med et kresent Wienerklassistisk repertoar på programmet.


Pål behersket hver takt og intonasjon med begeistret autoritet. Påls vennlige åpenhet og imøtekommenhet i alle situasjoner setter ens egne surmulende navlebeskuende observasjoner og noteringer i et pinlig avslørende lys. Takk Pål!

Vi trenger alle veiledning og guidance i livets mangfoldigheter. Våre livssituasjoner var for så vidt ikke helt like - definert vitenskapelig i form av et syndrom som det var - men passasjene til hverandres verden var lett å forsere og bonusmateriale deler jeg med alle som var så heldige å treffe deg. Bjørneklemmer til herrene - og mer raffinert og subtil oppvartning av damene. Din omgang med mennesker var alltid forbilledlig sofistikert og elegant. Igjen stor takk Pål - og for til slutt å sitere noe du ofte sa: Ja da, ja da - det er greit det!

ARVID PETTERSEN