Skip to main content

Helgeseter inviterer til

2023

Kulturfestival, siden 2008

Det vakre i det som er …

20. - 29. september 2023

Programmet er under arbeid og flere detaljer vil bli lagt til etterhvert.

Programoversikt

DatoBildeArrangementSjangerLes mer
Onsdag 20. sept kl. 12:30
garn i ryggsekk
Åpning & utstilling

Åpning og kunstutstilling

Les mer
Torsdag 21. sept kl. 18:00
Stig van Eijk & the Good Fellas

Kafe & Dans

Les mer
Fredag 22. september kl. 12:30
Bergen Unge Kammerorkester
Les mer
Mandag 25. september kl. 12:30
Bodil Rørtveit portrett
Bodil Rørtveit - Foredrag og work-shop

Foredrag & Workshop

Les mer
Tirsdag 26. september kl. 16-18
Gården på Helgeseter med fulle hesjer
Åpen økologisk gård på Helgeseter

Økologisk jordbruk

Les mer
Tirsdag 26. september kl. 17:30
Naboen-Min-foto-Oyvind-Zahl-
Naboen Min

familiekonsert

Les mer
Onsdag 27. sept kl 10:30 og 13:00
Mobilen-poster
Mobilen

Barneforestilling

Les mer
Torsdag 28. sept kl. 18:00
Erlend-Apneseth-foto-signe-Fuglesteg-Luksengard
Erlend Apneseth

Folkemusikk

Les mer
Fredag 29. sept kl 12:30
Proffene Bandbilde
Proffene med solister fra Helgeseter

Konsert

Les mer
Åpning og utstilling

Det vakre i det som er …

Onsdag 20. september kl. 12:30

Tradisjonen tro åpner årets Setersprell med korsang, tale, hesjesnor og musikalske innslag.

Årets åpning knytter seg tett opp til utstillingen av bilder fra beboernes hverdag, og variasjonen i innslagene speiler variasjonen i bildene.

Utstillingsåpning

Årets utstilling kommer fra beboerne og deres hverdag. Hva er de opptatt av? Hva fanger deres oppmerksomhet? Hvordan ser verden ut fra deres perspektiv? Hva er det vakre? Sammen med, eller med hjelp fra, medarbeidere har de fotografert dette, og bildene er presentert på ulike måter i utstillinga. Noen med en tittel, noen med en liten historie, og andre står godt uten det skrevne ord. Noen er små, noen er store, noen er «rå» og andre er redigert. Vi ønsker å invitere publikum til å ta seg tid ved hvert bilde, og åpne øynene og sinnet for «det vakre i det som er…

Stig van Eijk & the Good Fellas - foto fra bandet sin webside
Dans & Kafé

Dans & Kafé med Stig van Eijk & the Good Fellas

Torsdag 21. sept kl. 18-19:30

Det er over 20 år siden Stig fikk sitt store gjennombrudd som artist i Norge. I 1999 vant han Melodi Grand Prix her i landet, slapp cd- singel og album som begge solgte til gull med over 30.000 solgte eksemplarer.

Samme år ble han også belønnet med tittelen «Årets mannlige artist» på Hitawards. Han jobber også som kulturformidler, tekstforfatter, produsent og idéskaper. I 2023 hadde Stig et comeback i Melodi Grand Prix med reggaelåten "Someday".

Stig er snart aktuell med både album på norsk og engelsk. Stilen varierer mellom soul, R&B, hiphop og reggae. Han ønsker å skape musikk som både inspirerer og engasjerer. Stigs comeback i Melodi Grand Prix i

2023 er i tråd med prosjektene hans hvor han ønsker å formidle glede og hjelpe andre mennesker. I senere tid har han vært aktiv med bandet sitt The Good Fellas, holdt en rekke konserter og jobbet tett med flere veldedighetsorganisasjoner. Bandet har en unik sound og oppfordrer til både dans og allsang.

 

Bergen Unge Kammerorkester (BUKO)
Kammerkonsert

Bergen Unge Kammerorkester (BUKO)

Fredag 22. september kl. 12:30

Bergen Unge Kammerorkester (BUKO) ble stiftet høsten 2001 på initiativ fra unge musikere i Bergen.

De ønsket et sted hvor de kunne spille kammermusikk sammen på et høyt og utfordrende kunstnerisk nivå. Medlemmene er i alderen 19-26 år og rekrutteres fra Bergen kulturskole, musikklinjen ved Langhaugen vgs, Kongshaug musikkgymnas og Griegakademiet. Orkesteret er en arena hvor de unge musikerne får utfordringer både i krevende samspill og ved å opptre som solister.

BUKO har gjennom 22 år holdt mange konserter både i inn- og utland. I tillegg til jevnlige konserter og turnévirksomhet på Vestlandet, reiser orkesteret på utenlandsturné annethvert år. BUKO har vært over hele verden – fra New York til Berlin, fra Australia og Kina til Argentina.

Blant høydepunktene kan nevnes turné i Canada i 2014 hvor orkesteret spilte konsert i anledning grunnlovsjubileet for den norske ambassaden i Ottawa.

Island i 2018 og turné til Sveits våren 2022 er blant de nylige konsertturnéene BUKO har gjennomført.

Orkesteret besøkte også kulturlokalet Sentralen i hovedstaden Oslo i mars 2023, hvor de holdt en stor og vellykket konsert for et begeistret publikum.

BUKO er et allsidig orkester med et repertoar som favner norske musikkskatter, klassisk kammermusikk, ny musikk, jazz, folkemusikk og tango. Med dette ønsker BUKO å inspirere og engasjere unge talenter til å fortsette å dyrke sitt talent og sin interesse for klassisk musikk.

Tone M. Birkeland er kunstnerisk leder og en av initiativtakerne for Bergen Unge Kammerorkester. Hun utdannet seg som musiker på Østlandets Musikkonservatorium, der hun studerte med Kaare Sæter og Leif Jørgensen. Hun har også fått undervisning i Berlin, München, København og London med blant annet Tomasz Tomazewski, Martha Libalowa og Ester Catona. Tone har også vært solist med Follo kammerorkester og universitetsorkesteret i Bergen. Siden 1991 har Tone vært fast ansatt som fiolinist i Bergen Filharmoniske orkester. Hun har dirigert og instruert kammerorkestre i Oslo og Bergen og er en etterspurt instruktør.

Bodil Rørtveit. Fotograf: Øystein Haara
Foredrag

Bodil Rørtveit - Foredrag og work-shop

Mandag 25. september

Foredrag 10.30 – 11.30
Work-shop 12.30 – 14.30

Info om påmelding og work-shop kommer...

Sangar, sangpedagog og komponist Bodil Rørtveit har dei siste åra gjort seg bemerka som ein uttrykksfull vokalkunstnar med stor stemme. Ho samarbeidar ofte med scenekunstnarar i prosjekta sine, blant anna i plastkonsertforestillinga Sustain (framført på Festspillene i Bergen, og med Bergen Filharmoniske Orkester). Våren 2021 hadde ho premiere på Det Vestnorske Teateret som komponist og utøvar på soloforestillinga “RØYST - eller Bodil sluttar med innestemme”. Under Festspillene i Bergen 2021 gjorde Rørtveit det kritikarroste konseptet sitt; “Hengekøyekonsert”, der publikum lytta til musikken og fuglesang i hengekøyer i skogen. Ho er vokalpedagog ved Griegakademiet og har tidlegare jobba 11 år som vokalpedagog ved Den Nationale Scene.

Bodil har lang erfaring som sanginspirator, og vil snakke om sangglede - og ikkje minst alle dei gode hormonane som utløysast når vi syng saman og pustar i takt. Om at alle kan synge med den stemma dei har, og at alle kan lære triks og tips som gjer det enno kjekkare å synge. Bodil står for inspirasjon, lekenhet og fellesskap - og det er målet for både foredraget og workshopen - inspirere til meir sang, meir glede og meir fellesskap.

www.bodilrortveit.no
www.sustaintheconcert.com

Fotograf: Øystein Haara

Helgeseter gård med fulle hesjer
Omvisning

Åpen økologisk gård på Helgeseter

Tirsdag 26. september kl. 16:00-18:00

Vi inviterer til besøk på Helgeseters økologiske og bio-dynamiske gårdsbruk.  

Lær om hvordan vi driver gård og om gårdens betydning for hele fellesskapet på Helgeseter. 

Konsert i Veksthuset kl 17. Les mer i programmet under.

Naboen Min - Vegard Markhus, og produsent og multiinstrumentalist Bjørnar Sangolt
familiekonsert

Naboen Min

Tirsdag 26. september kl. 17:30

Naboen Min er eit band samansett av forfattar og låtskrivar Vegard Markhus, og produsent og multiinstrumentalist Bjørnar Sangolt. Dei har hatt ei rekkje konsertar i på skular og i barnehagar, og slik fått bekrefta at ungar likar både å danse og synge til musikken. I 2018 vann dei Spellemannsprisen i kategorien «Barnemusikk». Denne kvelden spelar dei utan band, men dei har fått med seg eit stjernelag av sprudlande born fra Ulsmåg skolekor som, under leiing av dirigent Ingunn Vatshelle Bratberg, friskar opp songane med barnleg energi.

Barneforestilling

Mobilen

Onsdag 27. september kl. 10:30 og 12:15

Hva skjer når tre apekatter finner en mobiltelefon og kameratskapet deres blir satt på prøve?! 

En barneforestilling med:
Stig van Eijk,
Eskil Skinlo Sigurd Mostrøm og
Kristine Alida
 

Regi: Arild Brakstad 

Erlend Apneseth - foto Signe Fuglesteg Luksengard
Folkemusikk

Erlend Apneseth

Torsdag 28. september kl. 18

Erlend Apneseth er en av landets ledende felespillere. Han har mottatt en lang rekke priser, deriblant Grappas Debutantpris, Rolf Gammlengs pris og NOPA-prisen, samt fem nominasjoner til Spellemannprisen. Han fikk prisen i 2020 for albumet «Salika, Molika» sammen med Erlend Apneseth Trio og Frode Haltli. Apneseth har fordypet seg i improvisasjon og alternative klang-og pizzicatoteknikker på hardingfela og står fram som en utøver med et helt særegent uttrykk. Han har skrevet musikk for teater, dans, film og musikalske ensembler i flere sjangre, vært solist med flere av landets ledende orkestre og gitt ut ni kritikerroste album i eget navn.

Presse: www.erlendapneseth.com/Press-reviews

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard
Joachim Carr. foto: Andrej Grilc
Konsert

Proffene med HS solister

Fredag 29. september kl. 12:30

Proffene» har holdt på i ett siden 1988 med konserter/øvinger og turer.  

I flere år har de vært med og arrangere en «MANGFOLDFESTIVAL» sammen med Christiegården dagsenter. Dette er en kunst- og kulturfestival for utviklingshemmede. Her har de spilt sammen med en rekke store norske band.   

Bandet har gitt ut 6 CDer med egne låter. De fleste sangene finnes på Spotify og YouTube mm.   

Proffene har også vært i USA og flere land i Europa, men de liker best å spille for folk her i Bergensdistriktet.  

Med seg på denne konserten får Proffene med seg flere av Helgesters beboere i ulike roller.

Endringer i programmet må påregnes

Praktisk informasjon

Alle arrangementene er har fri entré og de fleste i Veksthuset på Helgeseter.

Påmelding alle arrangementer til:  guro@helgeseter.no 

Slik kommer du deg til Helgeseter

Setersprell er støttet av

logo gc rieberfondene logo bergen kommunbe

Helgeseter Vennelag

Helgeseter fremtid og utviklingsfond