Skip to main content
Det mystiske pianoet

Det mystiske pianoet

Torsdag 1. oktober kl. 10:30 og 13:00

Veksthuset

Scenekunstner Karin Stautland inviterer barn fra tre år og oppover til en visuell og spennende figurteaterforestilling.

Forestillingen “Det mystiske pianoet” tar utgangspunkt et spørsmål Karin fikk fra et barn: “Hvem er det som bor inne i instrumentene og lager all musikken?”

Det ble starten på en reise i musikkens og dukkenes verden. I forestillingen møter vi farmor Fifi som tar Mai med opp på loftet sitt. De leker at Mai blir henne som liten og vi får se hva som skjedde da Lille Fifi skulle øve til en stor konsert. Hun finner et piano men når hun har spilt på det en stund slutter det å virke. Hvorfor? Hvem bor der inne? Dukkene Lille Trille og Lange Moll dukker frem og vi får se hva som skjer.

Regi og idé: Karin Stautland
Musikk, piano, Crystal Baschet: Mai Goto
Farmor Fifi, dukkespiller: Karin Stautland
Lille Fifi: Mai Goto
Regihjelp: Vera Rostin Wexelsen
Dukkemaker: Kari Noreger
Kostymer: Marte Synnevåg

Karin Stautland er frilansskuespiller og dukkespiller og lager figurteaterforestillinger i Bergen. Hun er utdannet ved Statens Teaterhøyskole og har hatt en lang karriere i teater/film/radio. Hun har også vært skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen i flere år. Siden 2012 har Karin laget flere barneforestillinger for Den kulturelle skolesekken Bergen og turnert i hele Hordaland. Hun er også sykehusklovn og brenner for å lage visuelt og magisk teater for barn. I Det mystiske pianoet er hun dukkespiller og har også regi og idé.

Mai Goto er profesjonell pianist, utdannet ved Osaka University of Music i Japan og Liszt Academy i Budapest. Hun har også mastergrad fra Griegakademiet. Mai har spilt solo piano- og kammermusikk-konserter for Griegfestivalen i Bergen siden 2013. Hun var solist for lunsjkonsertserien på Troldhaugen i 2017 og har turnert i både inn- og utland. Mai har tidligere samarbeidet med Karin Stautland på barneforestillingen "Issun Boshi - et japansk folkeventyr om en veldig liten samurai", "Klovnen Klem møter dukken Bella Ballerina", og "Nina Grieg - en stor liten kvinne". Sistnevnte ble spilt både på Troldhaugen og i Frankrike. Mai har arrangert musikken til Det mystiske pianoet og spiller i forestillingen på både vanlig piano og Crystal Bashet.

Setersprell-logo

2020

Grunnet smittevern, vil publikumdeltakelsen organiseres som inviterte grupper. Det blir dessverre ikke anledning med åpen påmelding. Hver gruppe som inviteres vil få reserverte plasser. Maks 60 deltakere pr. arrangement .
  • Oppdatert:
    09. juli 2023